Elleboogklachten

Fysiotherapie bij elleboogklachten

Elleboogklachten

Elleboogblessures komen vaak voor in zowel sport als het dagelijks leven. Sporters lopen risico door herhaalde stress tijdens bovenhandse bewegingen, terwijl ook alledaagse activiteiten zoals tillen en vallen elleboogletsel kunnen veroorzaken. Het soort elleboogblessures varieert van tendinitis (ontstekingen) tot botbreuken en een tijdige diagnose en juiste behandeling zijn cruciaal voor een succesvol herstel van elleboogklachten.
Zowel sporters als mensen in het dagelijks leven moeten zich bewust zijn van preventieve maatregelen en medische hulp zoeken om langdurige complicaties te vermijden.

Heeft u elleboogklachten?
Maak dan een afspraak bij Fysio Cura Plaza!

elleboogklachten
Onze kritische mindset houdt ons scherp!
Een juiste diagnose leidt tot een goed behandelplan, een goed behandelplan leidt tot een adequate behandeling en een adequate behandeling leidt tot resultaat

Ontstaan van elleboogklachten

Elleboogklachten als gevolg van een trauma hebben vaak betrekking op botbreuken, dislocaties of slijmbeursontstekingen. In de meeste gevallen wordt behandeling bij de fysiotherapeut ingezet nadat een dokter of specialist u doorverwijst.

Daarentegen ontstaan elleboogklachten tijdens het dagelijks leven vaak door herhaalde belasting van het ellebooggewricht, pezen en banden. Denk hierbij aan laterale of mediale epicondyalgie, zoals bij een tennis- of golferselleboog. Een bezoek aan de fysiotherapeut kan hierbij uiterst zinvol zijn, niet alleen om de klachten te verhelpen, maar ook om de beperkingen als gevolg van deze klachten te verminderen. De fysiotherapeut kan u tevens inzicht bieden in het ontstaan van de klachten en u advies geven over hoe u hier in het dagelijks leven mee om kunt gaan.

Bovenhandse werpsporters

Bij de bovenhandse werpsporter zien we vaak blessures aan de elleboog door overbelasting of soms zelfs een scheurtje van de UCL (binnenband van de elleboog) en pezen van de onderarm. Hier liggen vaak meerdere oorzaken aan ten grondslag. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Te hard en te snel opbouwen van de belasting.
  • De werptechniek is insufficiënt voor de elleboog.
  • Er is sprake van een verminderde mobiliteit van de werpketen.
  • Er is sprake van een disbalans in spierkracht van de werpketen.

Geen elleboogklachten meer!

Onze specialisten op het gebied van elleboogproblematiek hebben veel ervaring met de behandeling van elleboogklachten ten gevolge van een trauma, bij bovenhandse werpsporten en bij aanhoudende klachten na herhaalde belasting. Wij zorgen voor een goed herstel en een snelle, maar verantwoorde terugkeer naar het sportveld of uw dagelijkse activiteiten!

Elleboogklachten
Fysio Cura Plaza Hoofddorp

Wist u dat…

veel langdurige elleboogklachten vooraf voorkomen hadden kunnen worden wanneer op tijd de juiste (para)medische zorg is gezocht?

De elleboogspecialisten van Fysio Cura Plaza ook de sportmedische begeleiding, behandeling en revalidatie verzorgen van vele topsporters met schouderklachten?

Onze elleboogspecialisten werken intensief samen met sportartsen van Nederlandse selecties van o.a. de rugby en honkbalbond. Ook zijn zij dagelijks betrokken bij de Nederlandse honk- en softbalselecties!

Veel voorkomende elleboogklachten

Als u klachten aan de elleboog heeft, kunt u terecht bij de elleboogspecialisten van Fysio Cura Plaza. Veelvoorkomende elleboogklachten waarbij wij kunnen helpen, zijn:

    • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog (vaak genoemd als tennis elleboog)
    • Pijn aan de binnenzijde van de elleboog (vaak genoemd als golfers elleboog)
    • Botbreuk
    • Instabiliteit van de elleboog (vaak na een trauma)
    • Ontsteking van / rondom de elleboog (slijmbeursontsteking (bursitis) of peesontsteking (tendinitis of tendinopathie))
    • Kapsel-/band schade (o.a. schade van de binnenband)
    • Osteochondritis dissecans (OCD). Bij de jeugdige werpsporters zien we ook een kwaal die, wanneer te laat of verkeerd gediagnosticeerd, een langdurig letsel tot gevolg kan hebben. Dit is een aandoening van het kraakbeen van de elleboog. Het kraakbeen komt hierbij los van het bot. Klachten worden vaak getypeerd als pijn en stijfheid.
Heupklachten
Elleboog fysio

Elleboogklachten? Maak een afspraak!

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.
Onze elleboogspecialisten staan voor u klaar!