Fysio Cura Plaza in beweging! (14 nov ’23)

Fysio Cura Plaza

Vooruitstrevend in beweging!

Fysiotherapie
Vernieuwde inzichten, wetenschappelijk onderzoek, ervaring en innovatie hebben ertoe geleidt dat de Fysio Cura Plaza  zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot specialist.
Met onze “roots” in de (top)sport is ons ambitie in fysiotherapie niet vreemd, wij doen er dan ook alles aan om het maximale uit onszelf te halen en onze prestaties naar het hoogst denkbare niveau te brengen!
En dit doen wij allang niet meer alleen voor de (top)sporter, Fysio Cura Plaza heeft zich ontwikkeld en uitgebreid tot een breed deskundige fysiotherapiepraktijk, voor jong en oud!

Fysio Cura Plaza stelt zich graag aan u voor!

Fysio Cura Plaza

Fysio Cura Plaza
Cura Fysiotherapie, zoals de organisatie aanvankelijk heette is opgericht in 2007.
Vanuit haar grote interesse in de sport heeft de praktijk zich hier dan ook vanaf de eerste dag nadrukkelijk op gericht. Al snel werden samenwerkingsverbanden gesloten met Hoofddorpse verenigingen zoals S.v. Overbos, S.v. Hoofddorp en Hoofddorp Pioniers en werden de eerste topsportprogramma’s omarmt.

Fysiotherapie schouder

Locaties
Fysio Cura Plaza heeft momenteel 4 hoofdlocaties en 3 behandellocaties en daarnaast verschillende behandelruimten bij de verschillende sportverenigingen en (top)sportlocaties.
De Meer Med Clinic is het Sportmedisch Centrum van Fysio Cura Plaza.

Fusie
In 2011 is een eerste samenwerking tussen Cura Fysiotherapie, FysioPlaza en Fysiotherapie Rijsenhout gerealiseerd om uiteindelijk in 2014 volledig samen te gaan onder de naam Fysio Cura Plaza. De fusie van deze drie praktijken heeft ervoor gezorgd dat met gebundelde krachten de aangeboden fysiotherapeutische dienstverlening kon worden uitgebreid en verbeterd. Vanuit een gedeelde visie op het gebied van kwaliteit kon nu op een breder vlak fysiotherapie aangeboden worden op meerdere locaties in de Haarlemmermeer en was de basis gelegd om deskundigheid en specialistische zorg steeds verder te kunnen ontwikkelen.

Handtherapie

TeamFCP
Fysio Cura Plaza HoofddorpHet team bestaat uit totaal 28 fysiotherapeuten en meerdere ondersteunende collega’s. Een groot deel van de fysiotherapeuten heeft één of meerdere (master) vervolgopleidingen afgerond en daarmee heeft de praktijk specialisten op vele gebieden binnen de fysiotherapie.
Naast de fysiotherapie specialisaties heeft de praktijk ook expertise ontwikkeld op verschillende onderzoek- en behandelmethoden en zijn verschillende beweegprogramma’s ontwikkeld om zo goed mogelijk aan te sluiten op de moderne (wetenschappelijke) ontwikkelingen en hulpvraag van de patiënten. Van specifieke onderzoek- en behandelapparatuur, moderne oefenfaciliteiten tot beweeg- en revalidatieprogramma’s in het zwembad kunnen worden ingezet waar nodig.

Kwaliteitseisen
Fysio Cura Plaza was de eerste HKZ gecertificeerde fysiotherapiepraktijk en de eerste PLUSpraktijk in de Haarlemmermeer en heeft nadien nog vele andere kwaliteitscertificeringen behaald. In 2020 is de praktijk erkend als keurmerkpraktijk en zijn wij door verschillende zorgverzekeraars als “prefered provider” gekenmerkt.

Fysiotherapie Kwaliteit

Lage rugpijn

Missie
Fysio Cura Plaza is een moderne fysiotherapiepraktijk voor jong en oud en zowel op curatief als op preventief gebied en streeft na om de allerhoogst mogelijke kwalitatieve fysiotherapeutische zorg te bieden en voorop te blijven lopen in de ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Hydrotherapie

Visie
De fysiotherapeut is een belangrijke specialist op het gebied van gezondheid, fitheid, functioneren en welbevinden, zowel op curatief als op preventief gebied.
Er is sprake van een grote hulpbehoefte op het gebied lichamelijke problematiek en klachten, ongemak en verminderd functioneren. Hetgeen verder versterkt wordt door toenemende bewegingsarmoede, verslechterende (ontwikkeling van) motorische vaardigheden, vergrijzing, slechte leefgewoonten en daarnaast vaak ook nog een grote mentale belasting.
Kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeutische zorg vereist experts met specifieke competenties die veelal het reguliere vakgebied ontstijgen. Specifieke kennis en vaardigheden, inzicht, ervaring, flexibiliteit, besluitvorming, commitment en communicatieve vaardigheden moeten gericht ontwikkeld zijn om de patiënt doelmatig en efficiënt te kunnen helpen.
De moderne fysiotherapeut is niet meer de “alleskunner” van vroegere tijden, maar ontwikkeld zich tot specialist op het gebied van diagnostiek, behandeling, revalidatie en begeleiding van één of slechts enkele specifieke doelgroep(en).
Persoonlijke ontwikkeling, continue deskundigheidsbevordering, samenwerking tussen (para)medische experts en innovatie gelden hierbij als norm om ervoor te zorgen dat de geleverde zorg blijvend van het hoogste niveau is.

Sportbegeleiding
Fysiotherapie in de sport blijft onlosmakelijk verbonden met de praktijk.
Momenteel begeleidt Fysio Cura Plaza 18 sportverenigingen en 6 sportbonden en is de praktijk hiermee actief in de lokale breedtesport, nationale en internationale topsport en dagelijks actief in verschillende Olympische programma’s.
De inmiddels jarenlange ervaring en opgebouwde deskundigheid heeft ertoe geleidt dat sportbegeleiding zich niet beperkt tot de “wonderspons”, maar dat ook hier onze collega’s als expert worden ingezet. Op basis van een constructief medisch beleid begeleiden zij (top)sporters op zowel curatief als preventief gebied in een prestatiegerichte omgeving.
De activiteiten van Fysio Cura Plaza in zowel de breedtesport als in de topsport zorgen ervoor dat expertise vanuit de topsport ingebracht kan worden in de breedtesport en dat onze fysiotherapeuten hun uitdaging in persoonlijke ontwikkeling op dit gebied kunnen blijven vinden. Daarnaast zijn ook hier continue deskundigheidsbevordering, samenwerking tussen (para)medische experts en innovatie weer de norm om ook de sportbegeleiding van het allerhoogste niveau te kunnen blijven bieden.

sportbegeleiding
TeamNL Fysiotherapie

Samenwerkingsverbanden
Binnen de moderne gezondheidszorg is ook multidisciplinaire samenwerking essentieel, om de patiënt zo adequaat mogelijk te kunnen behandelen. Hiervoor onderhoudt Fysio Cura Plaza diverse samenwerkingsverbanden, sommige op onze praktijklocaties zoals bijvoorbeeld met verschillende huisartsen, oefentherapie Mensendieck, osteopathie en sportartsen en (sport) diëtisten in het sportmedisch centrum (Meer Med Clinic), anderen extern zoals bijvoorbeeld met het Spaarne Ziekenhuis (o.a. sportpoli) en organisaties Zorggroep Haarlemmermeer voor ketenzorgprogramma’s als CardioZorgPlan (CZP) Lijfstijlinterventie programma (GLI).

Sportmedisch Centrum
Fysiotherapie Partners

Fysio Cura Plaza
Bas Besselink, Sportfysiotherapeut
Jaap Ederveen, Sportfysiotherapeut

www.fysiocuraplaza.nl
088-3270000

Fysio Cura Plaza
Bas Besselink

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?
Neem dan contact met ons op via telefoon, chat of via het contactformulier.