Handtherapie

Handtherapie, een specialisme!

Handtherapie

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig in het dagelijks leven en om te werken, te sporten, te communiceren en te voelen.

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook erg kwetsbaar en kan een schijnbaar klein letsel aan uw hand of onderarm grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. Een goede behandeling door een ervaren handtherapeut is dan belangrijk.

Handtherapie
Handtherapeut
Hand- en polstherapie
CHT-NL gecertificeerd
handtherapeut

Gespecialiseerd in behandeling aan hand, pols en arm

Een handtherapeut is een erkende ergotherapeut of fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan hand, pols en arm.

Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.