Oncologie Fysiotherapie

Oncologie Fysiotherapie

Oncologie Fysiotherapie

Oncologische aandoeningen komen helaas steeds meer voor in de samenleving.
De verschillende behandelmethoden zoals chirurgie, radiotherapie en chemotherapie kunnen invloed uitoefenen op het algemene welbevinden en hierbij kunnen verschillende fysieke en mentale klachten ontstaan. Uit diverse onderzoeken en uit praktijkervaring is gebleken dat fysiotherapeutische begeleiding tijdens en na de oncologische behandeling bijdraagt aan het verminderen van klachten.

Als gevolg van de oncologische aandoening en behandeling krijgen veel patiënten te maken met (over)vermoeidheid, conditievermindering en krachtsvermindering. In elke fase van oncologische behandeling kan er positief effect worden ondervonden van fysiotherapie; zowel voorafgaande de behandelingen van kanker, tijdens of na de curatieve fase, maar ook in de palliatieve fase kan fysiotherapie een positief effect hebben.

Onze gespecialiseerde oncologie fysiotherapeut kan helpen om deze klachten als gevolg van kanker te verminderen.
De eerst afspraak bestaat uit een intake (vraaggesprek) en een onderzoek. Tijdens het onderzoek zal vaak een conditie en een spierkrachtonderzoek uitgevoerd worden. Samen met u wordt een passend revalidatieprogramma opgesteld, wat kan bestaan uit bijvoorbeeld oefentherapie, conditietraining, advies over belasting/belastbaarheid en energieverdeling, fascie en littekenbehandeling, oedeemtherapie en hydrotherapie.

Oncologie Fysiotherapie
Ik wil graag passende fysiotherapie
Wij bieden een breed scala aan behandelingen