OriGENE Rugtherapie

Verminder pijn en beperkingen in uw rug!

OriGENE Rugtherapie

Veel mensen krijgen ooit in hun leven rugklachten. Vaak gaat dat gepaard met beperkingen in het bewegen en daarmee het dagelijks functioneren en sportbeoefening.
OriGENE Rugtherapie is een middel dat wij gebruiken in de behandeling van dit soort klachten. Het doel hiervan is om het bewegend functioneren van de rug te verbeteren, zodat er een toename optreedt in zowel mobiliteit als kracht en coördinatie. Met natuurlijk als uitgangspunt dat daarmee de pijn en beperking verminderen.

OriGENE Rugtherapie wordt vaak gebruikt als onderdeel van een fysiotherapeutisch behandeltraject, maar kan ook als losstaande therapie worden gezien. Vrijwel alle rugklachten komen hiervoor in aanmerking. Uitzonderingen zijn specifieke rug afwijkingen, zoals een acute hernia die geopereerd moet worden, ernstige vernauwingen, bepaalde reumatische aandoeningen, een ernstig trauma, een fractuur, sommige groeistoornissen, osteoporose (botontkalking), of uitzaaiingen van kanker in de wervels.

OriGENE Rugtherapie
OriGENE Rugtherapie
Succesvolle behandeling van uw rugklachten!
Origene Rugtherapie

OriGENE Rugtherapie behandeltoestel

De behandeling vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het lijkt op een fitness apparaat, maar dat is het niet. Vanwege de vele instellingsvariabelen en details in het correcte gebruik van het apparaat dient behandeling uitsluitend onder 1 op 1 begeleiding plaats te vinden.

Twijfelt u of OriGENE mogelijk geschikt is voor de behandeling van uw klachten?
Leg uw vraag voor aan onze gecertificeerde OriGENE fysiotherapeuten.

OriGENE Rugtherapie
OriGENE Rugtherapie

OriGENE Abonnement & Herhaalsessies

Na een OriGENE Rugtherapie behandeltraject is het mogelijk om een OriGENE Abonnement (rittenkaart) of zelfs een enkele OriGENE herhaalsessie aan te schaffen. U komt dan uitsluitend voor het gebruik van het apparaat.
Dit is veelal geadviseerd “ter onderhoud”  na het afronden van een behandeltraject.

De frequentie waarop de trainingssessie herhaald moet worden is per persoon verschillend en kan in overleg met de therapeut worden afgestemd.
Behandeling vindt uitsluitend plaats op afspraak.

Vergoeding zorgverzekering

OriGENE Rugtherapie is een behandelmethode die aanvullend op uw reguliere fysiotherapeutische behandeltraject kan worden gebruikt en wordt niet vergoed door uw zorgverzekering. Derhalve geldt hiervoor een aanvullende vergoeding welke bij u in rekening wordt gebracht.
Een verwijzing van de (huis)arts is niet noodzakelijk.