Sportmedisch consult

Voor al uw sportgerelateerde vragen!

Sportmedisch consult

Een sportmedisch advies of (meekijk)consult betreft meestal de beoordeling van een (sport)blessure, maar kan ook betrekking hebben op andere sportgerelateerde problematiek, zoals bijv. inspanningsgebonden hoofdpijn of sporten met een chronische aandoening. De sportarts is de deskundige op het gebied van sportgerelateerde gezondheidsproblematiek.

Er bestaat een nauwe samenwerking met een aantal medisch specialisten van het Spaarne Gasthuis en het OLVG, zoals bijv. de orthopedisch chirurgen en cardiologen, zodat snel overleg en eventueel verwijzing kan plaatsvinden. Verder kan er indien nodig gebruik gemaakt worden van aanvullende diagnostiek zoals bijvoorbeeld het laboratorium voor bloedonderzoek en aanvullend radiologisch onderzoek, bijvoorbeeld röntgen, echografie en MRI.

Sportmedisch Consult
Sportmedisch centrum Meer Med Clinic
Sportmedisch consult
Meer Med Clinic - SMC Aalsmeer
Voor al uw specifieke onderzoek!

Aanvullende sportmedische verrichtingen

De sportartsen van de Meer Med Clinic kunnen naast sportmedische onderzoeken, keuringen en consulten u ook van dienst zijn met specifieke sportmedische verrichtingen.

Een korte controle of een specifiek onderzoek in antwoord uw specifieke vraagstelling.

Een sportmedisch consult kan ook worden gebruikt bij sportmedische problemen van geheel andere aard. Denk hierbij aan vragen en adviezen over voeding, sportmaterialen of sporten met een handicap of chronische ziekte.

Sportmedisch centrum
Zorgverzekering vergoedt vaak (een deel) van de kosten!

Vergoeding vanuit zorgverzekering

De sportmedische diensten uitgevoerd door de sportartsen van de Meer Med Clinic worden direct bij u als patiënt in rekening gebracht.
Veelal worden de sportmedische diensten vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering (waarbij geen eigen risico geldt).

Sportfysiotherapie
Sportmedisch centrum