OriGENE Rugtherapie

Veel mensen krijgen ooit in hun leven rugklachten. Vaak gaat dat gepaard met beperkingen in het bewegen en daarmee het dagelijks functioneren en sportbeoefening.
Origene Rugtherapie is een middel dat wij gebruiken in de behandeling van dit soort klachten. Het doel hiervan is om het bewegend functioneren van de rug te verbeteren, zodat er een toename optreedt in zowel mobiliteit als kracht en coördinatie. Met natuurlijk als uitgangspunt dat daarmee de pijn en beperking verminderen.

Origene Rugtherapie wordt vaak gebruikt als onderdeel van een fysiotherapeutisch behandeltraject, maar kan ook als losstaande therapie worden gezien.
Vrijwel alle rugklachten komen hiervoor in aanmerking. Uitzonderingen zijn specifieke rug afwijkingen, zoals een acute hernia die geopereerd moet worden, ernstige vernauwingen, bepaalde reumatische aandoeningen, een ernstig trauma, een fractuur, sommige groeistoornissen, osteoporose (botontkalking), of uitzaaiingen van kanker in de wervels.

De behandeling vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het lijkt op een fitness apparaat, maar dat is het niet. Vanwege de vele instellingsvariabelen en details in het correcte gebruik van het apparaat dient behandeling uitsluitend onder 1 op 1 begeleiding plaats te vinden.

Twijfelt u of OriGENE mogelijk geschikt is voor de behandeling van uw klachten?
Leg uw vraag voor aan onze gecertificeerde OriGENE fysiotherapeuten.

Vergoeding zorgverzekering

Binnen een reguliere fysiotherapeutisch behandeltraject wordt het gebruik van OriGENE Rugtherapie vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een verwijzing van de (huis)arts is niet noodzakelijk.

Losse sessie / abonnement

Apart van een fysiotherapeutisch behandeltraject is het mogelijk om een rittenkaart of zelfs een losse OriGENE behandeling aan te schaffen. U komt dan uitsluitend voor het gebruik van het apparaat. Dit is veelal geïndiceerd na het afronden van een behandeltraject, waarbij er behoefte is aan onderhoud van het behaalde effect. De termijn waarin de behandelingen gepland worden is variabel in overleg met uw therapeut. Behandeling vindt uitsluitend plaats op afspraak.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een van onze abonnementen of beweegprogramma's?
Neem dan contact met ons op via telefoon, chat of via het contactformulier.