Enkelklachten

Fysiotherapie bij enkelklachten

Enkelklachten

Enkelklachten en/of een pijnlijke enkel (vaak ook een dikke enkel of blauwe enkel) is vaak het gevolg van een moment waarop de enkel verzwikt of de enkel verdraaid, maar soms ook het gevolg van instabiliteit of langdurigere ongunstige belasting op het gewricht.

Enkelklachten en enkelblessures worden vaak gezien in de sport, maar kan ook gewoon in het dagelijks leven ontstaan bij een misstap, uitglijden of bijvoorbeeld bij het langduriger wandelen op oneffen terrein of op “slechte” schoenen. Vaak zijn de enkelbanden verrekt of zijn de enkelbanden gescheurd en zijn de botten (bijvoorbeeld het kuitbeen) van het gewricht en/of spieren aangedaan.

De mogelijke gevolgen van een enkelblessure worden nog wel eens onderschat. Een goed herstel is belangrijk om langduriger enkelklachten, instabiliteit en enkelpijn op latere leeftijd te voorkomen, waarbij preventie van enkelblessure (herhaling voorkomen) dus een belangrijk onderdeel is.

Enkelklachten
Onze kritische mindset houdt ons scherp!
Een juiste diagnose leidt tot een goed behandelplan, een goed behandelplan leidt tot een adequate behandeling en een adequate behandeling leidt tot resultaat

Succesvol herstel van enkelklachten

Een succesvol herstel van enkelklachten vereist een deskundige die de werking van de enkel goed kent, de enkel goed kan onderzoeken en hier een gericht en specifieke behandelplan voor kan opstellen. Veelal bestaat de oplossing van enkelklachten dan ook uit meerdere doelstellingen bij elkaar, zowel de enkelmobiliteit, als de spieren rondom de enkel (kracht / balans), maar ook de coördinatie zijn belangrijk en moeten allemaal geoptimaliseerd worden, wordt er een factor vergeten is de kans op succes aanzienlijk kleiner.

Geen enkelklachten meer!

De enkelspecialisten van Fysio Cura Plaza hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van enkelklachten en hebben veel ervaring op dit gebied. Samen met de patiënt zijn zij heel vaak succesvol in het verbeteren van de enkelfunctie en het verminderen van enkelpijn en instabilteit, vaak ook bij reeds lang bestaande enkelklachten.
Uiteraard zijn zij door hun specifieke kennis ook dé deskundigen die samen met u de revalidatie na een enkeloperatie (als bijvoorbeeld bij een “voetballersenkel”) tot een goed einde kunnen brengen!

Een goed herstel met een snelle, maar verantwoorde terugkeer naar het sportveld of dagelijkse activiteiten!

Enkelklachten
Enkelklachten

Wist u dat…

De kans op een herhaling van enkelletsel enorm groot is en dat het merendeel van alle enkelletsels ook daadwerkelijk een tweede of derde keer betreft en een goede fysiotherapie behandeling deze kans aanzienlijk verkleind?

Fysio Cura Plaza u ook de mogelijkheid tot revalidatie in het water kan bieden? Door de natuurlijke weerstand van het water en de gewichtsloosheid kan vaak al eerder functioneel getraind worden bij enkelklachten. Sneller en beter herstel is het resultaat!

De enkelspecialisten van Fysio Cura Plaza ook de sportmedische begeleiding, behandeling en revalidatie verzorgt van vele topsporters met enkelklachten?

Veelvoorkomende enkelklachten

Als u enkelklachten heeft, kunt u terecht bij de enkelspecialisten van Fysio Cura Plaza. Veelvoorkomende knieklachten waarbij wij kunnen helpen, zijn:

  • Pijn aan de enkel na een enkeldistorsie (ook vaak enkel verzwikking of enkel verstuiking genoemd)
    (Hierbij is er vaak sprake van verrekte enkelbanden of zelfs gescheurde enkelbanden, al-dan-niet in combinatie met een (kleine) fractuur van het kuitbeen, een scheurtje in het kuitbeen (fissuur) of bijvoorbeeld andere kraakbeenschade aan de enkel)
  • Voetballersenkel (Ook vaak enkel impingement of anterior impingement ankle genoemd)
  • Dancers Heel (ook vaak posterieur impingement ankle genoemd)
  • Complexe fracturen aan de enkel na een trauma, regelmatig met een operatie aan de enkel tot gevolg.
  • Gebroken middenvoetsbeetje (soms na een trauma of soms als stressfractuur)
  • Artrose enkel (vaak wordt dit slijtage genoemd)
Enkelklachten
Enkel fysio

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.
Onze enkelspecialisten staan voor u klaar!