Heupklachten

Fysiotherapie bij heupklachten

Heupklachten

Heupklachten komen voor op zowel jonge als oudere leeftijd. Vaak kennen heupklachten een langzaam en sluimerend ontstaan, zoals bij peesproblemen of labrumproblemen rondom het heupgewricht. Inklemmingsproblemen bij de heup lijken zich langzaam te ontwikkelen in de jongvolwassen jaren. Sommige heupklachten, zoals heupdysplasie, komen voort uit een aangeboren afwijking, terwijl andere heupklachten, zoals fracturen, spierscheuringen of labrumproblemen, kunnen ontstaan door een (sport)trauma. Bij de normale veroudering kan er in de loop van jaren heuparthrose ontstaan (ook vaak “heupslijtage” genoemd). In veel gevallen zijn heupklachten volledig te verhelpen met de juiste behandeling. Fysiotherapie bij Fysio Cura Plaza kan ervoor zorgen dat mensen hun fysieke mogelijkheden behouden of verbeteren bij heupklachten die niet meer uit zichzelf overgaan (zoals heupdysplasie of artrose). Samen met de fysiotherapeut en de juiste behandeling kan het mogelijk zijn om operaties voor lange tijd uit te stellen en soms zelfs te voorkomen. Maak daarom bij heupklachten direct een afspraak bij Fysio Cura Plaza.

Heupklachten
Onze kritische mindset houdt ons scherp!
Een juiste diagnose leidt tot een goed behandelplan, een goed behandelplan leidt tot een adequate behandeling en een adequate behandeling leidt tot resultaat

Succesvol herstel van heupklachten

Een succesvol herstel van heupproblemen vereist een deskundige die de werking van de heup goed kent, de heup goed kan onderzoeken en hier een gericht en specifiek behandelplan voor kan opstellen. Veelal bestaat de oplossing van heupproblemen dan ook uit meerdere doelstellingen bij elkaar. Zowel de heupmobiliteit als de spieren rondom de heup (kracht / balans), maar ook de coördinatie zijn belangrijk en moeten allemaal geoptimaliseerd worden. Wordt er een factor vergeten? Dan is de kans op succes aanzienlijk kleiner.

Geen heupklachten meer!

De heupspecialisten van Fysio Cura Plaza hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van heupklachten en hebben veel ervaring op dit gebied. Samen met de patiënt zijn zij heel vaak succesvol in het verbeteren van de heupfunctie en het verminderen van heuppijn. Uiteraard zijn zij door hun specifieke kennis ook dé deskundigen die samen met u de revalidatie na een heupoperatie (bijvoorbeeld na het plaatsen van een heupprothese of labrum repair) tot een goed einde kunnen brengen!

Heupklachten
Heupklachten

Wist u dat…

Veel mensen na een goede fysiotherapie behandeling voor hun heupklachten uiteindelijk geen operatie nodig hebben?

Fysio Cura Plaza u ook de mogelijkheid tot revalidatie in het water kan bieden? Door de gewichtloosheid in het water kan vaak al eerder functioneel getraind worden bij heupklachten. Sneller en beter herstel is het resultaat!

De heupspecialisten van Fysio Cura Plaza ook de sportmedische begeleiding, behandeling en revalidatie verzorgt van vele topsporters met heupproblemen?

Veelvoorkomende heupklachten

Als u klachten aan de heup heeft, kunt u terecht bij de heupspecialisten van Fysio Cura Plaza. Veelvoorkomende heupklachten waarbij wij kunnen helpen, zijn:

  • Liesklachten (veel voorkomend als sportblessure)
  • Pijnklachten aan de voorzijde van de heup (vaak het gevolg van “peesirritatie” (tendinopathie) of “verrekking” (strain))
  • Pijnklachten aan de zijkant van de heup (vaak gepaard gaande met “slijmbeursontsteking” (bursitis) of “peesirritatie” (tendinopathie))
  • Pijnklachten in de bilregio (vaak ook “Deep gluteal syndrome” of “Piriformis Syndroom” genoemd)
  • Kapselbeschadiging van de heup (o.a. labrumletsel)
  • Inklemmingsproblemen heup (ook vaak “heup impingement” of “femoro acetabulair impingement” genoemd)
  • Heup instabiliteit (vaak het gevolg van “heup dyplasie”)
  • Heupfracturen (vaak door een val op oudere leeftijd en in relatie met osteoperose (“botontkalking”), soms met een nieuwe heup als operatieve oplossing)
  • Artrose (soms met een nieuwe heup als operatieve oplossing)
Heupklachten
Heup fysio

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.
Onze heupspecialisten staan voor u klaar!