Knieklachten

Fysiotherapie bij knieklachten

Knieklachten

Knieklachten komen veel voor en treft mensen van alle leeftijden. Ze kunnen ontstaan door een (sport)trauma met bijvoorbeeld kniebandletsel of meniscusletsel tot gevolg, maar ze ook het gevolg zijn van overbelasting van de knie. Met de leeftijd neemt ook de kans op slijtage van de knie toe en kan er artrose ontstaan.

Heeft u knieklachten? En wilt u daar wat tegen doen?
Pijnklachten aan de knie zijn vaak heel goed te verlichten of te verhelpen met fysiotherapie. Het verbeteren van de functie van de knie door onder andere oefentherapie heeft een bewezen goed resultaat, zowel bij knieklachten na een trauma, door overbelasting en na een knieoperatie.

Start daarom met fysiotherapie bij Fysio Cura Plaza en wij helpen uw knie pijn verminderen!

Knieklachten
Onze kritische mindset houdt ons scherp!
Een juiste diagnose leidt tot een goed behandelplan, een goed behandelplan leidt tot een adequate behandeling en een adequate behandeling leidt tot resultaat

Succesvol herstel van knieklachten

Een succesvol herstel van knieklachten vereist een deskundige die de werking van de knie goed kent, de knie goed kan onderzoeken en hier een gericht en specifieke behandelplan voor kan opstellen. Veelal bestaat de oplossing van knieklachten dan ook uit meerdere doelstellingen bij elkaar, zowel de kniemobiliteit, als de spieren rondom de knie (kracht / balans), maar ook de coördinatie zijn belangrijk en moeten allemaal geoptimaliseerd worden, wordt er een factor vergeten is de kans op succes aanzienlijk kleiner.

Geen knieklachten meer!

De kniespecialisten van Fysio Cura Plaza hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van knieklachten en hebben veel ervaring op dit gebied. Samen met de patiënt zijn zij heel vaak succesvol in het verbeteren van de kniefunctie en het verminderen van kniepijn, vaak ook bij reeds lang bestaande knieklachten.
Uiteraard zijn zij door hun specifieke kennis ook dé deskundigen die samen met u de revalidatie na een knieoperatie (als bijvoorbeeld een voorste kruisband repair, een meniscusoperatie of een nieuwe knie) tot een goed einde kunnen brengen!

Knieklachten
Hydrotherapie

Wist u dat…

Veel mensen na een goede fysiotherapie behandeling voor hun knieklachten uiteindelijk geen operatie nodig hebben?

Fysio Cura Plaza u ook de mogelijkheid tot revalidatie in het water kan bieden? Door de gewichtloosheid in het water kan vaak al eerder functioneel getraind worden bij knieklachten. Sneller en beter herstel is het resultaat!

De kniespecialisten van Fysio Cura Plaza ook de sportmedische begeleiding, behandeling en revalidatie verzorgt van vele topsporters met knieklachten?

Veelvoorkomende knieklachten

Als u knieklachten heeft, kunt u terecht bij de kniespecialisten van Fysio Cura Plaza. Veelvoorkomende knieklachten waarbij wij kunnen helpen, zijn:

  • Pijn onder en rondom de knieschijf (patello-femorale klachten)
  • Pijn aan de kniepees (ook vaak jumpersknee genoemd)
  • Pijn onder de knie bij kinderen in de groei (soms betreft dit m. Osgood Schlatter)
  • Pijn bij de aanhechtingen van de spieren en pezen bij de knie (ook vaak runnersknee genoemd)
  • Een verrekking of scheuring van de binnenband van de knie of de buitenband van de knie (o.a. na een knietrauma)
  • Voorste kruisband letsel (o.a. gescheurde voorste kruisband)
  • Meniscusletsel (o.a. na een knietrauma)
  • Artrose (soms met een nieuwe knie of een halve nieuw knie als operatieve oplossing)
Knieklachten
Knie fysio

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.
Onze kniespecialisten staan voor u klaar!