Rugklachten

Fysiotherapie bij rug- of nekklachten

Rugklachten & nekklachten

Rugklachten of rugpijn is een van de meest veelvoorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Vrijwel iedereen krijgt op enig moment in het leven te maken met een episode van rugpijn. Rugklachten kunnen van mild tot ernstig zijn, een paar dagen duren (acute rugpijn) of bij sommige mensen zelfs maanden of jaren aanhouden (chronische rugklachten). Gelukkig zijn de meeste vormen van rugpijn kortdurend en gaat de pijn vanzelf weg. De meeste rugpijn ontstaat door ongetraind zwaar werk te doen, te intensief te sporten of langdurig in een minder gunstige houding te zitten, staan of liggen. Wanneer rugklachten het gevolg zijn van een “verkeerde houding”, een “verkeerde beweging” of “overbelasting”, kan er sprake zijn van een pijnlijke spierverkramping en/of beperkte mobiliteit. Daarnaast kunnen ook slijtage, een ongeluk of operatie rugklachten veroorzaken en spelen vaak minder duidelijke factoren zoals stress of algehele vermoeidheid ook een rol bij rugpijn.

Heeft u rugpijn? Maak dan een afspraak bij Fysio Cura Plaza.
Onze specialisten kunnen veel rugklachten behandelen.

Lage rugpijn
Onze kritische mindset houdt ons scherp!
Een juiste diagnose leidt tot een goed behandelplan, een goed behandelplan leidt tot een adequate behandeling en een adequate behandeling leidt tot resultaat

Succesvol herstel van rugklachten

Een succesvol herstel van rugklachten vereist een deskundige die de werking van de wervelkolom goed kent, de rug goed kan onderzoeken en hier een gericht en specifiek behandelplan voor kan opstellen. Veelal bestaat de oplossing van rugklachten dan ook uit meerdere doelstellingen bij elkaar. Zowel de bewegelijkheid als de spieren rondom de wervelkolom (kracht / balans), maar ook de coördinatie zijn belangrijk en moeten allemaal geoptimaliseerd worden. Wordt er een factor vergeten? Dan is de kans op succes aanzienlijk kleiner.

Geen rugklachten meer!

De wervelkolom specialisten van Fysio Cura Plaza hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van klachten gerelateerd aan de wervelkolom en hebben veel ervaring op dit gebied. Samen met de patiënt zijn zij heel vaak succesvol in het verbeteren van de functie en het verminderen van rugpijn, vaak ook bij reeds lang bestaande rugklachten. Zij kunnen u helpen het vertrouwen in uw rug weer terug te krijgen.
Uiteraard zijn zij door hun specifieke kennis ook dé deskundigen die samen met u de revalidatie na een rugoperatie (bijvoorbeeld bij een hernia of een wervelfractuur) tot een goed einde kunnen brengen!

Rugklachten

Wist u dat…

Bij rugpijn gepaard gaande met spierverkramping en een verstoorde beweeglijkheid van de wervelkolom een gerichte (manueel) fysiotherapeutische behandeling vaak uitkomst kan bieden?

Fysio Cura Plaza u ook de mogelijkheid van OriGENE Rugtherapie kan bieden? Deze specifieke rugtherapie verbetert de bewegelijkheid van de wervelkolom en versterkt de rug. Sneller en blijvend herstel is het resultaat!

De wervelkolom specialisten van Fysio Cura Plaza ook de sportmedische begeleiding, behandeling en revalidatie verzorgt van vele topsporters met rugklachten?

Veelvoorkomende rugklachten

Als u rugklachten heeft, kunt u terecht bij de wervelkolomspecialisten van Fysio Cura Plaza. Veelvoorkomende rugklachten waarbij wij u kunnen helpen zijn:

 • Acute rugklachten (ook vaak aspecifieke rugpijn, lumbago, ischias of spit genoemd)
 • SI-gewricht dysfunctie (dysfunctie in gewricht tussen bekken (illium) en heiligbeen (sarcrum))
 • Hernia (uitstulping van de tussenwervelschijf (discus))
 • Discopathie (problematiek met de tussenwervelschijf)
 • Spondylolisthesis (het “afschuiven” van de rugwervel(s))
 • Spondylolyse (onvoldoende goede verbinding tussen twee wervels)
 • Artrose (vaak ook “slijtage” genoemd)
 • Bekkeninstabiliteit (vooral tijdens en na de zwangerschap)
 • Scoliose (zijwaartse verkromming(en) van de wervelkolom)
 • Osteoporose (vaak ook botontkalking genoemd)
 • Stenose (een vernauwing in de ruimte tussen rugwervels)
 • Facetpijn (vaak chronische rugpijn vanuit de gewrichtjes)
Rugklachten
Rug fysio

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.
Onze wervelkolomspecialisten staan voor u klaar!