Schouderklachten

Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderklachten

De meeste schouderklachten betreft schouderpijn met klachten van de spieren, banden, pezen of het kapsel. Soms zijn schouderklachten langzaamaan ontstaan en steeds erger geworden, of soms het gevolg van een overbelasting door bijvoorbeeld te intensieve beoefening van sport. Ook kunnen schouderklachten ontstaan na trauma als bijvoorbeeld een val op de schouder.

Heeft u schouderklachten? En wilt u daar wat tegen doen?
Schouderpijn is vaak heel goed te verlichten of te verhelpen met fysiotherapie. Het verbeteren van de functie van de schouder door onder andere oefentherapie heeft een bewezen goed resultaat, zowel bij schouderklachten na een trauma, bij schouderpijn door overbelasting als bij revalidatie na een operatie.

Start daarom met fysiotherapie bij Fysio Cura Plaza en wij helpen uw schouderklachten verminderen!

Schouderklachten
Onze kritische mindset houdt ons scherp!
Een juiste diagnose leidt tot een goed behandelplan, een goed behandelplan leidt tot een adequate behandeling en een adequate behandeling leidt tot resultaat

Succesvol herstel van schouderklachten

Vaak blijken schouderklachten langdurig te blijven bestaan en lijkt het maar niet te lukken de schouderpijn op te lossen. Het succesvol behandelen van schouderklachten is voor een groot deel afhankelijk van het besef dat een schouder een zeer complex gewricht is, niet in de minste plaats omdat de schouderfunctie eigenlijk gerealiseerd wordt door meerdere gewrichten met veel bewegingsmogelijkheden. De kop en kom van het schoudergewricht, het schouderblad op de thorax en de benodigde bewegelijkheid over de borstwervels en het sleutelbeen met een gewricht aan weerszijden maken een schouder tot een complex geheel.

Daarmee is een optimale balans tussen bewegelijkheid van de verschillende gewrichten en een goede balans in kracht van de verschillende spieren essentieel voor een goed functioneren van de schouder. Als er ergens in het geheel van bewegelijkheid van gewrichten en samenwerking van spierfuncties een verstoring optreedt, dan leidt dit tot veranderingen in het beweegpatroon, vaak met (uiteindelijk) schouderklachten of instandhouding van schouderpijn als gevolg.

Vanwege de complexiteit van de schouder vraagt het behandelen dan ook een schouderspecialist op dit gebied. Een deskundige die de gewenste werking van de schouder goed kent, de schouder goed kan onderzoeken en hier een gericht en specifieke behandelplan voor kan opstellen. Veelal bestaat de oplossing  dan ook uit meerdere doelstellingen bij elkaar, zowel de schoudermobiliteit, als de schouderspieren (kracht / balans) zijn belangrijk, maar ook de coördinatie moet allemaal geoptimaliseerd worden, wordt er een factor vergeten is de kans op succes aanzienlijk kleiner.

Geen schouderklachten meer!

De schouderspecialisten van Fysio Cura Plaza hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van schouderklachten en hebben veel ervaring op dit gebied. Samen met de patiënt zijn zij heel vaak succesvol in het verbeteren van de schouderfunctie en het verminderen van schouderpijn, vaak ook bij reeds lang bestaande schouderklachten.

Uiteraard zijn zij door hun specifieke kennis ook dé deskundigen die samen met u de revalidatie na een schouderoperatie (als bijvoorbeeld een labrum repair of een cuff repair) tot een goed einde kunnen brengen!

Echografie
Schouderklachten

Wist u dat…

Veel mensen na een goede fysiotherapie behandeling voor hun schouderpijn uiteindelijk geen operatie nodig hebben?

Fysio Cura Plaza u ook de mogelijkheid tot revalidatie in het water kan bieden? Door de natuurlijke weerstand van het water kan vaak al eerder functioneel getraind worden bij schouderklachten. Sneller en beter herstel is het resultaat!

De schouderspecialisten van Fysio Cura Plaza ook de sportmedische begeleiding, behandeling en revalidatie verzorgt van vele topsporters met schouderklachten?
O.a. zijn wij dagelijks betrokken bij de Nederlandse honk- en softbalselecties!

Veelvoorkomende schouderklachten

Als u schouderklachten heeft, kunt u terecht bij de schouderspecialisten van Fysio Cura Plaza. Veelvoorkomende schouderklachten waarbij wij kunnen helpen zijn:

  • Pijn in de schouder bij kracht zetten
  • Pijn in de schouder bij erop liggen
  • Pijn in de schouder bij beweging boven het hoofd
  • Pijn in de schouder bij het werpen
  • Instabiliteit van de schouder (soms na een schouder uit de kom)
  • Kapselbeschadiging van de schouder (o.a. labrumletsel of slap laesie)
  • Subacromiaal pijnsyndroom
    (Waarbij dit nog regelmatig (vaak ten onrechte) een slijmbeursontsteking van de schouder (bursitis) of peesontsteking schouder (tendinitis, tendinopathie wordt genoemd)
Schouderklachten
Schouder fysio

Kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op.
Onze schouderspecialisten staan voor u klaar!