Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

De (sport)fysiotherapeuten van Fysio Cura Plaza zijn dagelijks in de praktijk en op de sportvelden bezig met de revalidatie van geblesseerde (top)sporters.

Een snelle en verantwoorde terugkeer naar het sportveld vraagt om kennis van de sportspecifieke eisen waaraan de (top)sporter moet voldoen. Onze (sport)fysiotherapeuten hebben jarenlange ervaring met (top)sport en werken met geprotocolleerde revalidatieprogramma’s om de sporter adequaat te begeleiden van geblesseerd naar wedstrijdfit!

Dagelijks worden revalidatietrainingen georganiseerd op de verschillende sportlocaties. Dit biedt grote voordelen op het gebied van sportspecifiek herstel. Revalidatietraining op locatie stelt de fysiotherapeut in staat om gerichte sportspecifieke deeltaken gericht te verbeteren en te trainen om zo adequaat mogelijk toe te werken naar sporthervatting. Ook geeft het coaches, train(st)ers en sporters de directe mogelijkheid om bij dreigende blessures of tijdelijke verminderde belastbaarheid (bijv. vermoeidheid / overtraindheid / lichte kwetsuren) van de revalidatietraining gebruik te maken, zodat er toch (gericht) getraind kan worden.

In combinatie met een sportmedisch spreekuur kan de revalidatietraining ook gebruikt worden om sporters gericht te begeleiden in het (aanleren van) aanvullende oefeningen e.d..

Knie revalidatie
Sportrevalidatie
Om echt klaar te zijn om weer te sporten!