Annemarieke Walstra

Annemarieke WalstraAnnemarieke Walstra

Na mijn afstuderen in 1988 heb ik altijd in de particuliere praktijk gewerkt. De eerste 11 jaar in loondienst in Soest en sinds 1999 in mijn eigen praktijk in Rijsenhout. Na de fusie heeft de praktijk zich uitgebreid naar Hoofddorp en Nieuw Vennep en vorm ik met Bas Besselink en Antoine van den Berg het management team.

In de praktijk kwam ik regelmatig mensen tegen met onbegrepen lichamelijke klachten, spanning en stress. Gevoelsmatig zag ik de relatie maar met fysiotherapie alleen kwam ik niet altijd bij de kern van de problematiek. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van deze klachten. Dit doe ik met veel plezier. Het is dankbaar werk om bij onbegrepen klachten mensen een houvast te kunnen geven.

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

In de therapie begeleid ik bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Ik betrek de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder leef- en werkomstandigheden.

BIG Registratie: 59035439404