Antoine van den Berg, MSc.

Antoine van den BergAntoine van den Berg, MSc.

Geboren en getogen in Soesterberg ging ik op mijn 19e naar Utrecht om Fysiotherapie te studeren.
Een periode met een heerlijke ‘intensieve’ studententijd en veel rugby, om af te studeren in 1988. Na eerst wat waarnemingen kwam ik als een van de laatste dienstplichtigen te werken in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg te Doorn.Na daar een toptijd te hebben gehad ging ik werken in Revalidatie Centrum Groot Klimmendaal te Arnhem, in het bovenste extremiteiten/handen team en in het rug team. Tijdens deze periode van bijna 9 jaar op Klimmendaal heb ik mijn studie manuele therapie afgerond. In deze tijd heb ik ook een periode voor Artsen zonder grenzen gewerkt tijdens de oorlog in Bosnië, Sarajevo.

In 1999 ben ik gaan werken in Rijsenhout in een kleine particulier praktijk. Deze breide snel uit, en na enkele jaren kwam daar de praktijk FysioPlaza bij met locaties Sportfondsen locaties in Nieuw Vennep en Hoofddorp.
Deze praktijken zijn samen gegaan met CURA Fysiotherapie in 2013 tot FysioCuraPlaza waarmee we gezamenlijk de Meer Med Clinic hebben opgezet in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA).

Sinds mijn werk in Arnhem Groot Klimmendaal behandel ik hand- en armklachten. Omdat dit ondertussen een apart specialisme is geworden heb ik een paar jaar geleden de opleiding handtherapie afgerond. Door de fusie ben ik weer terug gekomen bij mijn grote passie rugby, als een van de fysiotherapeuten van Rugby Nederland, specifiek Heren XV. Onze praktijk doet ook veel aan educatie met o.a. First Aid in rugby voor rugbyclubs waar ik als Medical Trainer aan verbonden ben. Een andere passie is golf, waar ik ondertussen veel ervaring in het behandelen heb en samenwerk met pro’s van de omliggende golfclubs.