Bas Besselink, M.Pht.

Bas BesselinkBas Besselink

Al vanaf mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2001 ben ik geïnteresseerd in fysiotherapie in de (top)sport. Mijn eerste werkzaamheden in de sport deed ik vanuit de praktijk waar ik ben gestart als fysiotherapeut om 5 jaar later samen met een collega een eigen praktijk te starten. In 2011 heb ik mijn Master Sportfysiotherapie afgerond, o.a. met een onderzoek naar kniediagnostiek en sportspecifieke revalidatie.

De afgelopen 16 jaar ben ik betrokken geweest bij verschillende sportverenigingen en meerdere topsport- en Olympische programma’s en heb ik “onze” topsporters mogen bijstaan bij grote wedstrijden en toernooien. Hierbij heb ik vele topsporters mogen begeleiden in hun herstel en revalidatie en mogen helpen bij hun terugkeer naar het sportveld.
Naast mijn activiteiten in de sport ben ik ook werkzaam in de praktijk, waarbij ik mij grotendeels richt op orthopedische revalidatie met schouder- en knieklachten in het bijzonder.

Naast de werkzaamheden in de praktijk vind ik het erg leuk om kennis over te dragen en les en college te geven.
Dit doe ik met enige regelmaat voor toekomstige collega’s op de opleiding fysiotherapie en voor World Rugby als medical educator & trainer op het gebied van acute hulpverlening en traumatologie op het veld.

Als laatste ben ik als een van de praktijkhouders verantwoordelijk voor de organisatie en kwaliteit van Fysio Cura Plaza en de Meer Med Clinic en hierbij in het bijzonder de vele activiteiten bij sportverenigingen en sportbonden.

BIG Registratie: 19054860504