Bas Schalks

Fysiotherapeut
Dry Needling Therapeut
OriGENE Therapeut

 

Vanuit mijn stage in 2011 ben ik blijven werken bij Fysio Cura Plaza. Tijdens deze stage was al duidelijk dat ik hier op mijn plek ben, behandelen in de behandelruimtes, oefenen in de oefenzaal en waar nodig de mogelijkheid om sportspecifiek te trainen op de sportvelden in de Haarlemmermeer. Vanaf het begin ben ik eigenlijk al nauw betrokken bij het medisch beleid van SV Overbos, waarbij ik op de maandagavonden het sportspreekuur verzorg voor de leden van de club.

Het bezig zijn met blessures zo goed, maar ook zo snel mogelijk te verhelpen is voor mij de ultieme uitdaging. Elke patiënt/sporter is uniek en ik vind het interessant en uitdagend om voor een ieder persoon met behulp van een anamnese en het onderzoek,  een bijpassend behandelplan op te stellen.
Naast mijn werk in de praktijk en op de sportvelden, probeer ik mij elk jaar meer te ontwikkelen als professional. Dit allemaal om een zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren aan de patiënten.  Afgelopen jaren heb ik een Masterclass “Liespijn bij Voetballers” gevolgd, ben ik bezig geweest met sportrevalidatie en ben ik sinds vorig jaar ook Dry Needling therapeut geworden. Om mensen met langdurige rugklachten te “activeren” heb ik afgelopen jaar ook de opleiding tot Origene therapeut afgerond.

BIG Registratie: 69915119104

Email