Quintijn van der Roest, Msc.

 

Mijn naam is Quintijn van der Roest. Ik ben in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut op de Hogeschool van Amsterdam. Direct na mijn opleiding ben ik bij FysioPlaza de Estafette (nu Fysio Cura Plaza) komen werken. In 2014 heb ik de studie tot manueel therapeut aan de SOMT te Amersfoort afgerond.

Door mijn interesse in het menselijk lichaam en affiniteit met sport leek fysiotherapie voor mij dé logische keuze en doe ik mijn werk iedere dag met veel plezier.

Ik ben sinds 2014 betrokken bij het damesprogramma van Rugby Nederland. Met deze groep koester ik heel veel mooie herinneringen. Hoogtepunten zijn de europese titel in de Trophy Cup. Hierdoor mochten we een jaar later in de grand prix van europa uitkomen. Waar we ons misschien wel tegen verwachting in hebben gehandhaafd!
Maar ook het world series toernooi in Canada zal ik nooit vergeten.

Sinds oktober 2020 ben ik, naast dat ik met m’n collega de dames A-selectie softball begeleidt, ook de vaste fysiotherapeut bij het KNBSB honk-/softball talentenprogramma van het CTO in Amsterdam.
Vanuit die positie heb ik het genoegen gehad om met de mannen A-selectie honkbal naar het EK in Italië te mogen gaan waar we de europese titel hebben geprolongeerd!
Vlak daarvoor was ik er ook bij toen de mannen U23 het EK op hun naam schreven!
Last, but not least mocht ik ook mee naar Mexico met de mannen U23 waar we 10e van de wereld zijn geworden. Een zomer om nooit te vergeten.

Ik voel me bevoorrecht dat ik wekelijks in Amsterdam en soms een aantal keren per jaar in het buitenland van m’n hobby en passie m’n werk kan maken.

BIG Registratie: 09911210704